Rémálom a CFR-rel: 32 óra alatt jutott el a vonat a román tengerpartra

Összesen 32 órát tartott az útja Temesvártól a tengerparti Mangaliáig a CFR egyik járatának. Az utasok egy lej kárpótlást sem kapnak az állami vasúti társaságtól.

A minden eddiginél nagyobb késést felhalmozó vonatról hétfőn este már beszámoltunk, amikor még „csak” 24 óra telt el az indulása óta, de még nem jutott el a tengerpartra. Ez kedden hajnali 2 órakor végül megtörtént – számolt be az Antena1 híradója.

Mint írtuk, voltaképp két vonat indult el vasárnap az ország nyugati feléből Mangaliába:  az egyik 17.30-kor  Temesvárról, a másik 19.30-kor Aradról. A két szerelvényt ugyanahhoz a mozdonyhoz kapcsolták Szörényváron (Drobeta Turnu Severin), ahonnan Lugoson át Craiova felé ment tovább. Az úton a vonat több állomáson megállt, és hosszú percekig vesztegelt, olyannyira, hogy az éhező utasoknak még pizzát rendelni is volt idejük az egyik pályaudvaron.

Az utazás azért nyúlt ekkorára, mert az árvíz elmosta a megszokott útvonalon a vasúti síneket. Mivel a kedvezőtlen időjárási körülményekért a CFR nem tehető felelőssé, az utasok kárpótlásra sem jogosultak – nyilatkozta a vasúti társaság szóvivője. Történik ez annak ellenére, hogy sokan a tervezettnél egy nappal később érkeztek meg a már kifizetett szállodaszobájukba.

Az utasok elmondták, hogy a legjobban a melegtől szenvedtek. A CFR palackozott vízzel és csokis kiflivel próbált enyhíteni a körülményeken. A vonaton 40 gyerek is utazott, őket egy costinești-i táborba várták. „Soha nem utazom többé CFR-rel” – nyilatkozta a Kanal D-nek az egyik utas.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?