Rémálom a CFR-rel: már több mint 24 órája úton van egy vonat a román tengerpartra

Hétfőn este még úton voltak azok az utasok – köztük nagyon sok gyerek –, akik vasárnap este indultak el Temesvárról, illetve Aradról a tengerpartra. Az utazás azért nyúlt ekkorára, mert az árvíz elmosta a megszokott útvonalon a vasúti síneket – számoltak be a hírtelevíziók.

Az egyik vonat vasárnap 17.30-kor indult el Temesvárról, a másik ugyanaznap 19.30-kor Aradról Mangaliába. Az utasok – köztük táborba tartó gyerekek – Drobeta Turnu Severinben értesültek arról, hogy mintegy 800 km-es kerülővel jutnak el az úticélig a vasúti sínek meghibásodása miatt.

A két szerelvényt ugyanahhoz a mozdonyhoz kapcsolták Drobeta Turnu Severinben, ahonnan Lugoson át Craiova felé indult el. Az úton azonban a vonat több állomáson megállt, és hosszú percekig vesztegelt.

Az utasoknak vizet és csokis kiflit szolgált fel Piskiben a CFR személyzete, hogy valamennyit enyhítsen a körülményeken. Egy részük annyira éhes volt, hogy pizzát rendelt telefonon Târgu Jiuban. Idő volt rá, mert a vonat itt is rengeteget vesztegelt.

A szerelvény egyébként akkora késést halmozott fel, hogy az informatikai rendszer már képtelen volt számon tartani, és a járat már meg sem jelent a vasútállomások kijelzőin.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?