banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Pokoli hőségben vesztegeltek a mezőn egy tengerparti vonatjárat utasai

Két, a román tengerpartra járó vonat mozdonya is meghibásodott vasárnap. Az egyik járat utasai órákon keresztül vesztegeltek a pokoli hőségben a mező közepén.

Az említett szerelvény Mangaliáról indult a főváros felé, és a sorozatos meghibásodások miatt több száz perc késéssel érkezett meg célállomására, Craiovára. A járat egy alkalommal Băneasa állomásáról nem tudott elindulni, ekkor több utas is elveszítette a türelmét, leszálltak a vonatról, és más közlekedési módot választottak.

Az utasok panaszaiból kiderült, hogy a szerelvény elsőként Jegălia település közelében hibásodott meg, hosszú vesztegelés után újra elindult, ám hamarosan egy mező közepén állt le, ahol légkondicionáló nélkül, a tűző napsütésben több mint két órát várakoztak. Az utasoknak hamar elfogyott az útra előkészített innivalójuk, többen az elviselhetetlen hőségre panaszkodtak.

A Román Vasúttársaság (CFR Călători) által kiadott közlemény szerint Medgidia körzetében a villamos hálózat meghibásodása miatt nem tudott elindulni a vonat, ezért vesztegeltek a mezőn, majd az egyik kisebb település állomásán a mozdony is meghibásodott, ezért újat küldtek a szerelvényhez, amely viszont a Bukarest Băneasa állomásról nem tudott elindulni, mert szintén meghibásodott. Így késett több száz percet a vonat, mire Craiovára ért.

Nem voltak túl szerencsések a Medgidia–Bukarest útvonalon közlekedő vonat utasai sem: őket Jegălián evakuálták a vonatból, mert füstölni kezdett a mozdony, és ki kellett hívni a tűzoltókat. Az utasokat egy másik szerelvénnyel szállították tovább

(Címlapkép: CFR Călători/Facebook)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?