A tárcavezető szerint lehet hozzáférhető áron szállást találni a román tengerparton

A román tengerpart nem a legolcsóbb, az árakat a kereslet-kínálat alakítja - állapította meg kedden, az AGERPRES hírügynökségnek adott interjúban Virgil Popescu gazdasági miniszter. A tárcavezető arra a jelenségre reagált, amely szerint valósággal „felrobbantak” a szállodai árak a román tengerparton, a szükségállapot miatti kényszerszünet után a tulajdonosok igyekeznek pár hónap alatt bepótolni a korábbi veszteségeket is. 

Virgil Popescu úgy véli: a román turizmusnak lendületet adhat az a körülmény, hogy a korábbinál nagyobb bonyodalmakkal jár külföldön vakációzni. Ugyanakkor kitart a mellett, hogy a Fekete-tenger partján továbbra is lehet hozzáférhető áron szállást találni.

A miniszter azt mondta: a kormány és a vendéglátóipari (HoReCa) szektor képviselői készen állnak arra, hogy július 15-én megnyissanak az éttermek, ám megtörténhet, hogy ezt a határidőt, a növekvő koronavírus-fertőzés esetszám miatt el kell halasztani. Másrészt a miniszter kijelentette, hogy kormányzati szinten nincs napirenden esetleges korlátozások újbóli bevezetése.

Kapcsolódók

Kimaradt?