banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Hargita megye lakosságának közel 30 százaléka töltötte ki eddig a népszámlálási kérdőívet

Országos viszonylatban eddig összesen 320 ezer magyar töltötte ki online a népszámlálási kérdőívet. Hargita megye 29,6 százalékos részvétellel az országos tizedik helyet foglalja el jelenleg – tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsa.

Mint írják, az intézmény elemző csoportja infografikát készített, amelyen a megye térségeire lebontva ismertetik az eddig online kérdőívet kitöltők százalékos arányát, így szemléltetve a megye lakosságának, hogy még mennyi hiányzik a 100 százalékos részvételhez, amihez egyes települések már elég közel állnak.

Térségeken belül a települések között azonban vannak eltérések. Az április 18. és 27. közötti időszakra vonatkozó számok szerint Udvarhelyszéken Korond lakosságának több mint 94 százaléka töltötte ki az online kérdőívet, Csíkrákos közel 68 százalékos kitöltési aránnyal szerepel a legjobb csíki településként, Gyergyó-térségben Galócás és Gyergyócsomafalva állnak az első helyeken.Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A csíkszeredai megyeháza épületében az igazgatóságokon kinevezett személyek segítik a munkatársak és családtagjaik számára a kitöltést – írják a közleményben hozzátéve, hogy nem csupán intézményen belül nyújtanak segítséget, hanem az alintézmények számára is nap mint nap segítenek az ott dolgozóknak az online kérdőív kitöltésében. 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnál is már segítenek az önkéntesek. Az intézményen belül Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke motiváló versenyt hirdetett az igazgatóságok között, még egy szabadnapot biztosítanak a három leggyorsabban kitöltő igazgatóság munkatársainak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?