banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Népszámlálás: nyílt levélben szólítják meg a magyar fiatalokat

A végéhez közeledik a romániai népszámlálás online szakasza. Eddig a lakosság kevesebb mint 10 százaléka töltötte ki egyénileg, önállóan a kérdőívet.

Az önkitöltés május 15-éig tart. „Ez a biztos megoldás. Utána, elsősorban a nagyobb városokban fennáll annak a veszélye, hogy aki most nem válaszol, azt már nem keresik fel otthon a kérdezőbiztosok” – emelte ki a fiataloknak címzett nyílt levelében a Népszámlálás.ro csapata.

Fotó: Agerpres

„Te majd várod türelmesen otthon júniusban és júliusban a számlálóbiztost? Egyeztetgeted az időpontot? Igaz, hogy nem? Ezért inkább most szánj rá fél órát, ennyi idő alatt egész családodat, háztartásodat regisztrálni tudod, és kitöltheted mindenkinek a kérdőívét. Segíthetsz szüleidnek, idősebb rokonaidnak, közeli ismerőseidnek. Segíts, mert megteheted, és mert fontos!” – buzdítják az önkitöltésre a fiatalokat.

Hozzátették: A kérdőívek érvényesítéséhez még további egy hétre van szükség, ha valamit elrontanak a kitöltők újra kell regisztrálni, ehhez is idő kell. „Kitöltéskor figyelj arra, hogy minden családtagodat beírd, és helyesen legyen kitöltve az etnikumra, anyanyelvre, felekezeti hovatartozásra vonatkozó három kérdés” – hangsúlyozták.

Kiemelték, a népszámláláson való részvétel kötelező, az online válaszadás viszont egy olyan lehetőség, amely egyéni és közösségi haszonnal is jár. Azok a családtagok, akik dolgoznak, fizetett szabadnapot igényelhetnek, amennyiben van érvényesen kitöltött kérdőívük. „Magyarságunk vállalásával pedig felmutatjuk közösségünk erejét, hogy mi is itt élünk, velünk számolni kell.”

Szükség esetén segítséget kérhetnek a 0371 900 172-es telefonos tudakozón vagy a Népszámlálás.ro honlapon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?