banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Népszámlálás: értékes okostelefont nyerhet, aki kitölti a kérdőívet

„Töltsd ki a népszámlálási kérdőívet május 15-ig, és nyerj egy iPhone-t magadnak és egy interaktív okostáblát egy iskolának” – biztatja a Népszámlálás.ro csapata az erdélyi magyarokat a cenzuson, illetve egy nyereményjátékban való részvételre.

A játék lényege, hogy akik május 15-ig kitöltik a népszámlálási kérdőívet, és a részvételi igazolásukat beküldik a Népszámlálás.ro oldalra, azok egy nyereménysoroláson vesznek részt. Egy személy nemcsak a saját igazolását küldheti be, hanem a családtagokét, illetve azokét is, akiknek segített a kitöltésben. Minél több igazolást töltenek fel a játékosok május 22-ig, annál nagyobb esélyük lesz nyerni a május 24-i sorsoláson. A digitális igazolásokat a ERRŐL az oldalról lehet letölteni, ezeket a statisztikai hivatal állítja ki a népszámlálási kérdőív beküldését követő legtöbb 7 nap után – írja közleményében a Népszámlálás.ro csapata.

Illusztráció: Népszámlálás.ro

A játékban részvevők között 10 nyertest sorsolnak ki. Ők nemcsak egy iPhone-t nyerhetnek, hanem egy interaktív oktatótáblát ajánlhatnak fel egy általuk előre kiválasztott olyan magyar nyelven (is) oktató iskolának, amely 50 százalék alatti magyar lakosságaránnyal rendelkező településen működik. „Ebbe beletartoznak például a szórványban működő iskolák, de akár a marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyváradi vagy szatmárnémeti iskolák is” – hívja fel a figyelmet Marosan Csaba színművész, aki arra buzdítja az erdélyi magyarokat, hogy kapcsolódjanak be a játékba.

Ugyanakkor a színművész nagy feladatnak tekinti azt, hogy május 15-ig, a népszámlálás online szakaszában minél több magyart megszámoljanak. Erre utal Barna Gergő, a magyar népszámlálási kampány koordinátora is a játék elindítása kapcsán: „A nyereményjátékot azért indítottuk el, hogy bátorítsuk a magyar lakosságot a népszámláláson való online részvételre, és arra, hogy segítsenek az idősebbeknek is a kitöltésben. A játékkal arra is szeretnénk ösztönözni a válaszadókat, hogy ellenőrizzék, hogy a kérdőívüket a statisztikai hivatal érvényesítette-e, validálta-e.” Ugyanakkor a szociológus azt is kiemelte, hogy – mivel a népszámlálás egy közösségi ügy – fontosnak tartották azt is, hogy a játéknak is legyen társadalmi haszna. „Úgy gondoljuk, hogy a legjobb helyre fognak kerülni a közösségi célra szánt nyeremények, hiszen a gyermekeink, az iskolák használhatják majd ezeket az oktatásban” – magyarázta a kampánykoordinátor.

A nyereményalap 10 db új, kártyafüggetlen iPhone SE 3 mobiltelefon (darabonként hozzávetőleg 500 euró értékben) és 10 darab teljesen felszerelt digitális tábla, állvánnyal, számítógéppel, magyar nyelvű oktatási szoftverekkel (darabonként hozzávetőleg 3200 euró értékben).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?