banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Hadat üzent Tánczos Barna miniszter a törvénytelen hulladéktárolásnak

Csak súlyos bírságokkal lehet elrettenteni a romániai lakosságot a törvénytelen hulladéktárolásról – jelentette ki kedd este a Digi24 televízió egyik műsorában Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezetőt az országot elcsúfító, sokszor vízpartokon éktelenkedő szeméthegyekről kérdezték. „Mindez életünk terméke. Románia lakói, és nem mások töltik meg szeméttel a tavainkat és a folyóvizeinket. Egyeseket nem lehet leállítani. Az egyetlen megoldásnak az országos ellenőrzéseket tartom” – jelentette ki Tánczos Barna.

A miniszter elmondta, kezdetben 30 megyei jogú városban végez ellenőrzéseket a környezetőrség a rendőrséggel, csendőrséggel és a helyhatóságokkal együttműködve, később az akciót kiterjesztik a kisebb településekre is.

„Portáról portára kell vizsgálódnunk. Ha törvénytelenül tárolt hulladékot találunk, azonosítjuk a telek tulajdonosát. Ha a tulajdono a polgármesteri hivatal, akkor a polgármesteri hivatalt büntetjük meg. Ha magánszemély, akkor a magánszemélyt. A telek letisztítására kötelezzük őket” – részletezte a tárcavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tánczos szerint a szeméthegyek eltüntetéséhez a lakosság segítségére is szükség van. Ezért arra kér mindenkit, hogy ha törvénytelen hulladéklerakatról van tudomása, jelentse a környezetőrségnek, akár a 112-es segélyhívó számon, akár a környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldalán.

(Címlapfotó forrása: környezetvédelmi minisztérium)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?