banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Hadat üzent Tánczos Barna miniszter a törvénytelen hulladéktárolásnak

Csak súlyos bírságokkal lehet elrettenteni a romániai lakosságot a törvénytelen hulladéktárolásról – jelentette ki kedd este a Digi24 televízió egyik műsorában Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezetőt az országot elcsúfító, sokszor vízpartokon éktelenkedő szeméthegyekről kérdezték. „Mindez életünk terméke. Románia lakói, és nem mások töltik meg szeméttel a tavainkat és a folyóvizeinket. Egyeseket nem lehet leállítani. Az egyetlen megoldásnak az országos ellenőrzéseket tartom” – jelentette ki Tánczos Barna.

A miniszter elmondta, kezdetben 30 megyei jogú városban végez ellenőrzéseket a környezetőrség a rendőrséggel, csendőrséggel és a helyhatóságokkal együttműködve, később az akciót kiterjesztik a kisebb településekre is.

„Portáról portára kell vizsgálódnunk. Ha törvénytelenül tárolt hulladékot találunk, azonosítjuk a telek tulajdonosát. Ha a tulajdono a polgármesteri hivatal, akkor a polgármesteri hivatalt büntetjük meg. Ha magánszemély, akkor a magánszemélyt. A telek letisztítására kötelezzük őket” – részletezte a tárcavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tánczos szerint a szeméthegyek eltüntetéséhez a lakosság segítségére is szükség van. Ezért arra kér mindenkit, hogy ha törvénytelen hulladéklerakatról van tudomása, jelentse a környezetőrségnek, akár a 112-es segélyhívó számon, akár a környezetvédelmi minisztérium Facebook-oldalán.

(Címlapfotó forrása: környezetvédelmi minisztérium)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?