banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Gázpalackrobbanás miatt összedőlt egy nyaraló Parajdon, anya és lánya súlyosan megsérült

Felrobbant egy gázpalack egy hétvégi házban vasárnap este a Hargita megyei Parajdon. Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 43 éves nő és kilencéves lánya – adta hírül a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A robbanás olyan erejű volt, hogy a házban szinte minden megsemmisült, a fala kidőltek és a tetőt csak az oszlopok tartották meg, azt is részben – írják.Fotók: Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség

A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóság két autóval, valamint egy rohammentős (SMURD) egység sietett ki. Szintén riasztották a parajdi és a korondi önkéntes tűzoltókat. A tűzoltók beavatkozására azonban nem volt szükség, mivel a robbanás nem okozott tüzet.

A két áldozatot először a parajdi ügyeleti központba szállították, ahol ellátták őket, ám égési sérüléseik annyira súlyosak, hogy végül a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházba utalták tovább őket.

Az anya testének mintegy 50 százalékán másod- és harmadfokú, míg a kislányénak 30 százalékán szintén másod- és harmadfokú égési sérülések vannak. A kislánynak az arca, a két keze, valamint az egyik lába sérült meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?