Robbanás történt a londoni metró közelében, füstfelhő borít egy egész városrészt

Hatalmas lángokkal küzdenek a tűzoltók London Elephant & Castle városrészében, a környéket hatalmas füstfelhő borította be – közölte a The Guardian online hírportálja hétfő délután.

Az első jelentések szerint a robbanás, illetve az amiatt kiütött tűz a londoni metró Elephant & Castle állomása közelében, a vasúti boltívek alatt keletkezett egy kereskedelmi egységben, egyelőre ismeretlen okból. A Guardian beszámolója szerint a környéket hatalmas füstfelhő borította be.

A hatóságok szerint a metróvonal melletti vasútállomás boltozatában keletkezhetett a tűz, amely eddig három üzletben, négy autóban és egy telefonfülkében okozott kárt. Sérültekről nem érkezett hír.

„Tíz tűzoltóautó és 70 tűzoltó vesz részt az oltásban, eddig mintegy 50 999 telefonhívást fogadtunk. Kérjük, kerüljék a környéket” – közölte a londoni tűzoltóság a Twitteren.

A naponta több millió munkába ingázó embert szállító London Underground közelében kitört tűz elől menekülő utasok sorra töltik fel saját készítésű új videóikat a közösségi médiába, a Twittere és a Facebookra.

(Nyitókép: tűzoltók a metróállomásnál | Fotó: Agerpres/EPA)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?