banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Florin Cîţu a bukaresti kórháztűzről: a vétkesek felelni fognak

Ellátogatott szombaton Florin Cîţu miniszterelnök a bukaresti Matei Balş-intézethez, hogy megbizonyosodjon, nem szünetel a pénteki tűzeset ügyében indított nyomozás.

Egy Facebook-bejegyzésben a kormányfő azt írja, tárgyalt a járványkórház menedzserével, Maria Niţescuval és az orvossal, aki a tűzesetet megelőző éjszaka ügyeletes volt. „Mielőbb meg kell tudnunk az igazságot” – teszi hozzá.Fotó: Florin Cîţu Facebook-oldala

Cîţu szerint sok a tennivaló még a kórházak kapcsán, ugyanakkor hangsúlyozza, a „jól van ez így is” kifejezést törölni kell az állami intézmények mentalitásából.

„Haladéktalanul teljesítményértékelési kritériumokra van szükség, és én be fogom vezetni ezeket. A versenyszférához képest magas közalkalmazotti bérek profi munkát követelnek meg. Tevékenységi területtől függetlenül. Megígérem: a vétkeseknek viselniük kell a következményeket, függetlenül attól, hogy milyen tisztséget töltenek be. Senki nem állhat a törvény felett, és mandátumom alatt érvényesülni is fog ez az elv” – fogalmaz bejegyzésében a kormányfő.

A Matei Balş-intézet koronavírusos betegeket kezelő részlegén kiütött tűzben hat személy vesztette életét, 53 beteget más kórházakba költöztettek.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?