Ezt ajánlotta a kormány a tanároknak, hogy hagyják abba az általános sztrájkot

A kormány „végső ajánlata” a tanároknak: 1000 lej júniusban és 1500 lej októberben, csak hagyják abba a sztrájkot, de béremelésről és prémiumokról most nem lehet szó, mondta el szerdán este a tanügyi szakszervezeti vezetőkkel folytatott tárgyalás után Marian Neacșu kormányfőtitkár.

Neacșu szerint „gyümölcsöző megbeszélést” folytattattak a tanügyi káderekkel és megegyeztek abban, hogy az új bértörvényben az oktatás lesz a prioritás.

A kormány kiegészítő ajánlata a tanárok méltóságának újradefiniálására az lesz, hogy júniusban és októberben egy összeget, szakmai életpálya-kártyát adnak. A javasolt összeg júniusban 1000 lej, októberben 1500 lej. A nem oktató személyzet esetében ez júniusban és októberben egyaránt 500 lej lesz.

Neacșu ugyanakkor közölte: a szakszervezeti vezetők most tárgyalnak a kollégáikkal, csütörtök reggelre lesz meg a válaszuk.

A három oktatási szövetség vezetőivel 17.30 körül kezdődtek a tárgyalások, melyekre Ligia Deca oktatási minisztert, Marius Budăi munkaügyi minisztert, Adrian Câciu pénzügyminisztert, Marcel Boloș európai alapokért felelős minisztert és Marian Neacșu kormányfőtitkárt delegálta a kormány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?