Ciucă a tanároknak: hagyjanak fel a sztrájkkal, térjenek vissza a tantermekbe!

Nicolae Ciucă üdvözölte az elfogadott oktatási törvénytervezeteket, és a tantermekbe való visszatérésre kérte a tanárokat.

A kormány kész megvalósítani a tanulóközpontú oktatási rendszert – írta Nicolae Ciucă miniszterelnök hétfőn este a Facebookra annak kapcsán, hogy a szenátus elfogadta az új tanügyi törvénytervezeteket. Ciucă ugyanakkor felhívást intézett a tanárokhoz, hogy hagyjanak fel a sztrájkkal, mert ez az időszak rendkívül fontos a diákok számára.

Fotó: gov.ro

A kormányfő azt írta, az iskolai lemorzsolódást megelőző, már meglévő intézkedéseket újakkal egészítik ki, mint például a „Mindenkinek egy könyvet” akcióval. A tervezet megoldásokat nyújt a funkcionális analfabetizmus elleni küzdelem, az oktatási intézmények biztonságának garantálása és az iskolai erőszak elleni küzdelem, valamint a jobb tanárképzés terén is – állítja Ciucă.

Hozzáteszi, a kormány megoldásokat keres „az idők során felgyűlt problémákra”, és nyitott a szakszervezetekkel való párbeszédre.

„Felhívást intézek a tanárokhoz és az oktatásban dolgozókhoz, hogy térjenek vissza az osztálytermekbe, különösen ebben a tanulók számára rendkívül fontos időszakban, amikor szükségük van a támogatásunkra és bátorításunkra” – olvasható Ciucă bejegyzésében.

A miniszterelnök ugyanakkor biztosítja a tanügyi alkalmazottakat, hogy a kormány gyorsított ütemterv szerint dolgozik az új bértörvényen. Az oktatás költségvetését idén hatmilliárd lejjel növelték, és az országos helyreállítási terv keretében 3,6 milliárd eurót különítenek el a rendszer modernizálására – sorolta a miniszterelnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?