Eugen Tomac PMP-elnök: a teljes romániai politikai színtér egy nagy hazugság

„Nagy hazugságnak” nevezte szombaton a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac a román politikai színteret. Szerinte a kormányon lévő Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt egyformán felelős az ország állapotáért.

A pártja Vaslui megyei szervezetének értekezletén felszólaló politikus emlékeztetett arra, hogy a PSD és a PNL után a PMP rendelkezik a legtöbb helyi választott tisztségviselővel, ennek ellenére kiszorult a parlamentből a 2020-as választásokon. Ezt a kudarcot a többi párt „háttéralkujával” magyarázta.

Fotó: a politikus Facebook-oldala

Felidézte, hogy 2020-ban a PNL a PSD ellen, a PSD pedig Klaus Iohannis ellen kampányolva próbált szavazatokat gyűjteni, ennek ellenére ezt a két párt most együtt kormányoz. „Az egész politikai színtér egy nagy hazugságnak tűnik” – jelentette ki. A kormánypártok magatartását elfogadhatatlannak nevezte. „Az ország költségvetésére zsákmányként tekintenek, nem törődnek semmivel. A legjobb bizonyíték erre az, hogy a PSD és a PNL korábban a legalábbvalóbb módon gyalázták egymást, és ma már remekül kijönnek, csak úgy tesznek, mintha nem értenének egyet” – fogalmazott Tomac.

A PMP bírálta a kormányt, hogy hiteleket vesz fel a rendelkezésére álló európai pénzeket felhasználása helyett. Kijelentette: amikor pártja visszatér a parlamentbe, támogatni fog egy olyan törvényt, amely előírja a kormányoknak, hogy előzetesen népszavazást tartsanak, ha nagy összegű hitelt vesznek fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?