Eugen Tomac: a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni

 

A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac úgy véli, hogy a szociáldemokraták által benyújtott bizalmatlansági indítványt nem fogja megszavazni a parlament.

Tomac a Facebookon fejtette ki hétfőn a véleményét, miszerint Románia és egész Európa gazdasági és egészségügyi válsággal küszködik, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) fatális hibát készül elkövetni, amikor a jelenlegi helyzetben a kormány megbuktatását kísérli meg.

„Veszélyhelyzetben bizalmatlansági indítványt benyújtani felelőtlen és cinikus gesztus – véli Tomac. – Csakis Ciolacu és társai képesek kicsinyes választási céloktól vezérelve azt képzelni, hogy járható út egy politikai válsággal tetézni az egészségügyi, gazdasági és társadalmi válságot. A PSD új vezetősége hitelét vesztette rögtön megválasztását követően, mert a párt érdekeit részesíti előnyben a románok és az ország érdekeivel szemben. Az indítvány nem fog átmenni!”

Moțiunea nu trece! În timp ce toată Europa se concentrează pe măsuri de combatere a crizei generate de coronavirus, cu...

Közzétette: Eugen Tomac – 2020. augusztus 24., hétfő

 

A PSD a múlt hétfőn nyújtotta be a parlamentbe a nemzeti liberális párti (PNL) kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt. A szocdemek a koronavírus-járvány okozta helyzet rossz kezelése miatt kezdeményezték a kabinet menesztését. Az indítvány a törvényhozó fele pluszt egy arányban (233-an) kell megszavazzák, ahhoz, hogy érvényes legyen. A PSD kedden fogja közölni, hogy mikorra tűzik ki a szavazást róla.

A PNL alkotmánybírósági felülvizsgálást kért az ügyben, mert a kormánypárt szerint a rendkívüli parlamenti ülésszakban az ellenzék nem nyújthatott volna be bizalmatlansági indítványt.

(A nyitókép forrása: Eugen Tomac Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?