Elszántotta egy gazda a gázvezetéket, a lakosságot Ro-Alert üzenetben figyelmeztették

A katonai tűzoltók csaknem 24 órája készenlétben állnak, miután Râmnicu Vâlcea egyik negyedében egy helyi gazda mezőgazdasági munkálatok közben traktorral elszakított egy gázvezetéket, közölték pénteken a Vâlcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) képviselői. Egy már működésen kívül helyezett földgázszondáról van szó, de megteszik az óvintézkedéseket.

Sorin Albinaru szóvivő elmondta, hogy a környéken élő
ket Ro-Alert üzenetben figyelmeztették a veszélyre, a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter egy csoportja pedig rendszeres méréseket végez, figyelik a levegőben lévő gázkoncentráció szintjét. A legközelebbi lakóház mintegy 25 méterre található az elszakított gázvezetéktől.

Fotó: ISU Vâlcea
Csütörtökön délelőtt a 112-es hívószámon kérték a katonai tűzoltóság beavatkozását a tűzmegelőzés és az oltási intézkedések biztosítása érdekében. Az operatív csapatok biztosították a területet az érintett gázvezetéktől 50 méteres távolságban, a hatóságokat is értesítették. Ezzel egyidejűleg Ro-Alert üzenetet küldtek a helyi lakosság tájékoztatására. Az éjszaka folyamán méréseket végeztek" – mondta a szóvivő.
Albinaru hozzátette, hogy a területet mindaddig tűzoltói felügyelet alatt tartják, amíg a
megrongált gázvezeték biztosan nem jelent veszélyt a lakosságra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?