Előfelvételi rendszert vezet be a marosvásárhelyi orvosi egyetem

Az alapképzésre az előfelvételi időszak április 19. és május 31., a mesterképzésre pedig április 18. és május 24. között zajlik. A jelentkezőket kizárólag az előfelvételire szánt online regisztrációs felületen jegyzik. Az előfelvételi rendszert idén több szakirányra is kiterjesztették.

„Ezt tavaly kezdeményeztük minden tudományos és technológiai program esetében, és idén újdonságként kiterjesztjük az egészségügyi programokra is. Kivételt azok képeznek, akik részt vesznek a tényleges felvételi vizsgán, amelyet megelőzően lehetővé tesszük, hogy a jelentkezők beiratkozhassanak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem alap- és mesterképzéseire” – tájékoztatott dr. Leonard Azamfirei, az egyetem rektora.Fotó: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie/Facebook

A felsőoktatási intézmény idén is a piaci igényeknek megfelelően változtatta oktatási kínálatát. Dr. Leonard Azamfirei kifejtette, két új szak indul az egyetemen, az egyik az orvosi kémia, míg a másik a technológiai kémia profilt fedi le. Az új szakok képzési időtartama három év, elvégzésük után a végzettek vegyészekké válnak ezeken a területeken. Az oktatási intézmény vezetője hangsúlyozta azt is, hogy a tavaly elkezdett építészet szak angol nyelven továbbra is az újnak számító programok közé sorolható. Hozzátette, az új szakok mellett az egyetem továbbra is képzési lehetőséget biztosít a klasszikus szakjain.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem ugyanakkor bővíti a németországi Hamburgban 2019-ben megnyitott a szakorvosok angol nyelvű képzésével foglalkozó egyetemi fiókját. Az intézmény célja növelni az egyetem ismertségét Európában és egyedülállóvá tenni azt a romániai egyetemek között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?