Elkezdődött a szatmárnémeti Pannónia Szálló felújítása

Elkezdődött szerdán a munka a századfordulós magyar építészet szecessziós gyöngyszemének számító, műemléki védettség alatt álló szatmárnémeti Pannónia Szállóban. A hosszú évek óta üresen álló, 1902-ben átadott impozáns épületet teljesen felújítják és a tervek szerint 2025-ben már modern hotelként nyit újra.

Fotók: Dacia Kft.

Hosszas előkészületeket követően szerdán, a munkaterület átadásával ténylegesen elkezdődött a Szatmárnémeti régi főterén található reprezentatív ingatlan rekonstrukciója – tudatta a Maszolhoz eljuttatott közleményében a befektető vállalat.

Hangsúlyozták, hogy az értékmentő beruházás során a kivitelezők kiemelt figyelmet szentelnek majd az épület műemléki mivoltának védelmére, technikai korszerűsítésére, valamint a szakmai és fogyasztói igényeknek való megfelelésre egyaránt. A hotelépület a felújítási munkálatok után az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni, a Hotel & More Group szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében.

„Az elmúlt években Szatmárnémeti jelentős fejlődésen ment keresztült, így a városban élőknek különösen fájó volt a település építészeti örökségét meghatározó egykori Pannónia Szálló épületének leromlott állaga. Ezért különös öröm számunkra a rekonstrukciós célú beruházás elindulása, amelynek eredményeképpen egy olyan régi-új helyszínnel szélesedhet Szatmárnémeti idegenforgalmi attrakciónak köre, amely a város közösségi életének új központja lehet, és a helyi turizmus fejlődésének is újabb lendületet adhat” – fejtette ki Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

Fotó: Dacia Kft.

Nándori Márton, az ingatlant birtokló Dacia Kft ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a beruházás során az egykori Pannónia Szálló épületének minden értékét szeretnék megőrizni. „Így a kivitelezési munkálatok folyamán minden egyes épületrész az eredeti formájában fog megújulni, legyen szó akár a homlokzati elemekről, vagy az egyedi tetőcserepekről. A város rendezvényközpontjaként funkcionáló bálterem ugyancsak az eredeti szépségében újul meg, így biztosítva a szállodának a rendezvényhelyszín-fókuszú üzemeléshez és az üzleti fenntarthatósághoz szükséges feltételeket” – mondta.

A közlemény kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően Szatmárnémeti idegenforgalmi kínálata a közeljövőben egy a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő minőséget nyújtó szállodával bővülhet elősegítve azt is, hogy a város ismét felkerüljön a turisztikai világtérképre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?