Elítéli a orvosi kamara a hálapénz gyakorlatát

A bukaresti Orvosi Kamara határozottan elítéli és elhatárolódik az egészségügyi rendszerben tapasztalható korrupciós esetektől, ugyanakkor rámutat arra, hogy nem szabad minden orvost egyként hibáztatni.

Az intézmény képviselői határozottan elítélik, hogy egyes orvosok hálapénzt vesznek el a betegektől, és amennyiben a nyilvánosság elé kerülő korrupciós esetek megerősítést nyernek a bíróságon is, elhatárolódnak ezektől – tette közzé álláspontját Facebook-oldalán a testület.

Fotó: Agerpres

A bejegyzés szerint a hálapénz elfogadása elfogadhatatlan az orvosi hivatással, és ezek az esetek méltatlanok az orvosokra nézve.

A legtöbb orvos tisztességes és jó szakember, és ezek a korrupciós esetek beárnyékolják az orvos és a beteg közötti kapcsolatot, és sebezhetővé teszik az orvosi hivatást. Elhatárolódom ezektől az esetektől, és úgy gondolom, nem természetes, hogy az emberek, a társadalom minden orvost egyként elítéljen. Az orvosi szakmának is állást kell foglalnia” – szögezte le a bejegyzés szerint Cătălina Poiană, a bukaresti Orvosi Kamara elnöke.

A múlt héten a fővárosi Marius Nasta tüdőgyógyászati intézet két, hálapénz elfogadásával gyanúsított orvosa, Cornel Petreanu és Cristian Paleru előzetes letartóztatásba került.

A fővárosi egészségügyi intézmény további hat orvosát hatósági felügyelet alá helyezték, szabadlábon folyik eljárás ellenük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?