Electric Castle: izgalmas nappali tevékenységekkel készülnek a szervezők

Két hét múlva kezdődik a 8. Electric Castle, több mint 250 ezer résztvevőt várnak Bonchidára július 13. és 17. között – közölték a szervezők.

Összesen 24 ország több száz fellépője szórakoztatja a Bánffy-kastély udvarára érkező fesztiválozókat. Bonchidán már megkezdődtek az előkészületek, a több mint 40 hektáros területet színpadok, pihenőhelyek, kempingek töltik majd meg. Mindezt azért, hogy július 13-tól a közönség élvezhesse az EC újabb kiadását, amelyen olyan nevek lépnek fel, mint a Twenty One Pilots, a Gorillaz, Peggy Gou, a Disclosure és az Editors.

Fotó: Electric Castle

A szervezők szerint az Electric Castle nappali tevékenységeinek listája olyan változatos, hogy nehéz lesz választani. Az EC Talks by E.ON idei vendégei Răzvan Exarhu, Emilia Șercan, Mona Dîrțu és Cristian Lupșa, akik olyan témákról beszélgetnek a közönséggel, mint a generációk közötti béke és a nemek közötti kapcsolatok. Ezen kívül kurzusokat tart Radu Umbreș antropológus, Alina Pash művész, Matt Black, a Ninja Tune cég alapítója, a Balkan Taksim zenekar, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektora, valamint Daniel David pszichológus is.

Az érdeklődők jógaórákon vehetnek részt, ezen kívül origamit és mandalát is lehet készíteni, továbbá egy könyvtárat is létrehoznak a szervezők. „Az Electric Castle fesztiválon soha nem történnek szokványos dolgok. A Stranger Things is érkezik a kastélyba, az AR (kiterjesztett valóság) élmények pedig lehengerlők lehetnek” – hívják fel a figyelmet a közleményben.

Hozzáteszik, minden fesztiválnak legalább egy szuper bulit kell tartania, így idén már az első este a TikTok bulira hívják a részvevőket, ahol DJ Yoda keveri azokat a slágereket, amelyek az elmúlt években vírusként terjedtek el a platformon.

A fesztiválon emellett olyan divatmárkák lesznek kaphatók, mint a Retro Future, az Ototo, a Koja Concept és a Not For The Fake. A gasztronómiai kínálat idén is bőséges lesz: a hamburgerektől kezdve az ázsiai, görög vagy mexikói ételekig mindent meg lehet találni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?