banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

EP-választások: mintegy 300 ezer támogató aláírást adott le az RMDSZ Bukarestben

Szerda délután iktatta a Szövetség az összegyűjtött közel 300 ezer aláírást a Központi Választási Irodánál (BEC). Kelemen Hunor az aláírások iktatása után megköszönte a magyarok bizalmát és köszönetet mondott azoknak, akik segítették az aláírásgyűjtést, kint voltak az utcákon és a tereken, és meghallgatták a polgárok véleményét.

„A magyar emberek azt várják el, hogy az Unió megváltozzon: új szemléletet, új lendületet és új vezetést akarnak Brüsszelben” – adott hangot az elmúlt időszak visszajelzéseinek az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor elmondta: a romániai magyarok talán a román többségnél is jobban vágytak arra, hogy az Európai Unió tagjai legyenek. Ez nem változott a csatlakozás óta: ma is úgy gondolják, hogy az Unió a közös otthonuk, a mindennapokban tapasztalják az előnyöket, de egyre inkább érzik a rossz brüsszeli döntéseket is. „A robbanásszerű gazdasági fejlődés elmaradt, értékeink kevésbé fontosak, és továbbra is halogatják Románia teljeskörű schengeni csatlakozását” – sorolta a csalódottság okait.

2024 a nagy változások éve lesz itthon és Európában is – írja közleményében a Szövetség. Ennek kapcsán az RMDSZ elnöke kiemelte: a magyar politikai szervezetek itthon azért fogtak össze, a Kárpát-medencében azért vannak szövetségeseik, hogy olyan változások történjenek, amelyekből a magyarok nyertesen kerülnek ki. „Csak együtt lehet erős hangunk az Európai Unióban!” – összegzett Kelemen Hunor.

A jelöltlista első három helyén Winkler Gyula és Vincze Loránt, az RMDSZ jelenlegi EP-képviselői, valamint Szilágyi Dóra Emese, a MIÉRT jelöltje szerepel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?