Kelemen Hunor: Eddig és ne tovább! A magyarellenességet vissza kell szorítani!

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke határozottan elítéli a lugosi magyar tornász fiú bántalmazását és megalázását, amiről csütörtökön számolt be a sajtó. Kiderült ugyanis, hogy a 15 éves lugosi fiút valósággal megkínzott két társa a junior tornászválogatott resicabányai edzőtáborában.

Amint a Maszolon megírtuk, a nyilvánosságra került információk szerint az Európa-bajnokságra készülő fiatal tornászok a resicabányai edzőtáborban mulatozásba kezdtek, alkoholt fogyasztottak, dohányoztak. Két – ugyancsak kiskorú – sportoló nekirontott a magyar nemzetiségű fiúnak. Állítólag kikötözték a fűtőtesthez, lenyírták a haját, levetkőztették, erőszakkal alkohollal itatták, a fejére hamuztak és szexuális játékot mímeltek vele. „Ungure” – kiabálták rá, miközben senki sem állította le a megaláztatását. Az áldozat másnap távozott az edzőtáborból, hazament Lugosra, ahol elmondta a szüleinek a történteket.

„Eddig és ne tovább! Apaként és a magyar közösség vezetőjeként elfogadhatatlannak és vérlázítónak tartom azt, ami a 15 éves magyar lugosi sráccal történt az edzőtáborban, hisz őt ott brutálisan a román társai bántalmazták, és csak azért, mert magyar” – mondja videóüzenetében Kelemen Hunor.

Eddig és ne tovább!

???????? Eddig és ne tovább! Egy 15 éves magyar lugosi srácot brutálisan bántalmaztak egy edzőtáborban csak azért, mert magyar. Ide vezet az AUR gyűlöletkeltése a magyarok ellen. A történteket a román állam vezetőinek, minden politikustársamnak el kell ítélnie, a felelősöket meg kell büntetni! Senki sem hallgathat! ???????? Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiți! Nimeni nu trebuie să tacă!

Közzétette: Kelemen Hunor – 2024. április 5., péntek

A szövetségi elnök kijelentette: „A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és magam is sajnálatomat fejezem ki a bántalmazott fiúnak és családjának, minden segítséget megadunk a jóvátételhez, és azt gondolom, hogy ami történt az elfogadhatatlan.”

Kelemen Hunor hangsúlyozta, „ide vezetett a gyűlöletkeltés, az AUR-nak a többéves magyarellenes kampánya, és az, hogy a román társadalom ezt szó nélkül tűrte”.

„Arra kérem a román politikustársaimat, arra kérem a román állam vezetőit, államfőt, miniszterelnököt, belügyminisztert, igazságügyminisztert, hogy egyrészt nagyon gyorsan reagáljanak, ítéljék el az esetet, másrészt pedig az országos tornaszövetség vezetőségének is azonnali kivizsgálást kell elrendelnie, mert ezt nem lehet sem szó nélkül, sem következmények nélkül hagyni” – fogalmazott Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke hozzátette. „Ebben az esetben senki sem hallgathat. A magyarellenességet vissza kell szorítani, ez közös felelősségünk és közös feladatunk!”

Az ügyet nyilvánosságra hozó ProSport felvette a kapcsolatot a fiatal tornász apjával, aki csak annyit mondott, hogy nem fordult a rendőrséghez. „Egyelőre nem teszek semmit. Pár dolog megoldódott. Minden rendben van a Román Tornászszövetséggel. Nem mondhatok sokkal többet, bizonyos dolgokról nem beszélhetek. Ezeket a dolgokat más oldja meg” – idézte az apát a sportlap. Eközben Carmencita Constantin, a sportági szervezet elnöke csak annyit közölt, hogy jelenleg az Európa-bajnokságra készülnek, de amint az ügy a vezetőtanács elé kerül, tájékoztatni fog róla.

A Maszol keresi a tornászszövetség vezetőségét, hogy határozott álláspontot kérjen, illetve írtunk a bántalmazott gyermek édesanyjának is, akinek a válaszára várunk. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?