Diákokat díjazott Hargita Megye Tanácsa

A szakoktatást népszerűsítő Európai szakmák hete alkalmából meghirdetett Kahoot! verseny, valamint fotópályázat legjobbjait díjazta Hargita Megye Tanácsa hétfőn a csíkszeredai megyeházán.

Hét Hargita megyei iskola 34 diákja küldött be pályamunkát a novemberben meghirdetett pályázatra,amelynek keretében tanult szakmájukról szóló ismereteikről adhattak számot és küldhettek be fotókat. A járványügyi korlátozások miatt a díjátadót csak most tudták megszervezni, a legjobb alkotásokat ki is állították a megyeháza galériájában. A fotópályázat felvételi a különböző szakmák ellesett pillanatait mutatják be a diákok szemével. „Ezeken a felvételeken látszik, hogy a készítői szeretik a szakmát, amit tanulnak. Ezáltal is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy meg lehet találni a különböző szakmákban a szépséget” – mondta a díjátadó alkalmával Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója.A szerző felvétele

Az eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kihangsúlyozta, hogy a szakoktatásnak nem csupán jelene, hanem jövője is van. A politikus rámutatott: számos olyan támogatási program indult, amely a szakmák elsajátítását ösztönzi. Az elnök kiemelte: Hargita Megye Tanácsának fejlesztési ügynöksége igyekszik segítséget nyújtani akár a vállalkozóvá váláshoz, akár a szakmákban való elhelyezkedéshez is. „Ennek része a külföldön dolgozó fiatalok hazahívása, illetve az 5-8. osztályos diákok pályaorientációjának a segítése” – tette hozzá Borboly Csaba.

Demeter Levente, Hargita megyei főtanfelügyelő szerint eredményes és gyümölcsöző a megyei tanács és a tanfelügyelőség együttműködése, amely több hasznos kiadvány megjelentetésében is testet öltött már.

A versenyen eredményesen szereplő diákok emléklapot és serleget kaptak.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?