Heuréka Díjjal jutalmaztak Hargita megyei innovatív tevékenységet folytató fiatalokat

A csíkszentdomokosi Robokóderek csapata bizonyult a legeredményesebbnek azon a pályázaton, amelyet a Magyar Tudomány Napja alkalmából hirdetett meg Hargita Megye Tanácsa. A legjobb, leginnovatívabb ötletet Heuréka Díjával ismerték el, melyet szerdán adták át a megyeházán. A nyertes projekt címe: Baleset- és akadálymentes közlekedés a község útjain! „Irány a hegy!”

Hargita megyében sok tehetséges fiatal él, akik ötleteikkel, javaslataikkal, eredményeikkel fejleszthetik, gazdagíthatják Hargita megyét. Ebben a megyei tanács partnerként vesz részt, támogatva őket. A Heuréka Díj azon fiataloknak szól, akik tudományos, innovatív tevékenységet folytatnak a megyében – emelte ki a díjátadó alkalmával Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A koronavírus-járvány nagy megpróbáltatás mindenki számára, sok területen átalakulásra, új ötletek alkalmazására volt szükség. Ebből a szempontból is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai" – fejtette ki a politikus.

Sándor Edit csíkszentdomokosi községi könyvtáros és csapatvezető elmondta, hogy a Robókoderek csapata 2019-ben szerveződött egy országosan meghirdetett programban. 

„Tizenhat gyerekkel indult a csapat, 2020-ra 13-an maradtunk, így csapatunk egyike a legkitartóbbaknak, legügyesebbeknek. Megyei első díjat nyertünk, országosan négy egyéni jutalommal gazdagodtak a gyerekek. A megtett út során a tanulás mellett kirándultunk, okos, felnőtt dolgokról is beszéltünk, megismerkedtünk a filmkészítés, plakátkészítés, QR-kód-generálás, weblapkészítés titkaival, és sikeresen vettük az akadályokat” – tájékoztatott a csapatvezető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?