Dan Barna kéri a koalíciót, hogy utasítsák el a helyi választottak különnyugdíját

Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR–PLUS pártszövetség társelnöke hétfőn kijelentette, hogy kérni fogja a koalíciós partnerektől a helyi választott tisztségviselők különnyugdíját biztosító jogszabály elutasítását.

Barna arról számolt be a sajtónak, hogy a kérdés felvetődött az USR–PLUS országos tanácsának ülésén, mivel „enyhén szólva meglepő” szavazatok születtek erről a parlamenti szakbizottságok véleményének megfogalmazásakor.Dan Barna | Fotó: Agerpres

„Az USR–PLUS következetes marad ebben a kérdésben, és ezt ma este a koalíciónak is továbbítom. A különnyugdíjak elleni harc azt jelenti, hogy darabról darabra bontjuk le a hazai törvénykezésbe mélyen beágyazott politikai kedvezmény- és kliensrendszert” – fogalmazott. Barna hozzátette, meg akar bizonyosodni arról, hogy a különnyugdíjakat biztosító jogszabály nem fog érvénybe lépni.

„Ismerjük a legutóbbi törvényhozás keserű tapasztalatait, és láttuk, hogy milyen nehéz a speciális nyugdíjak különböző kategóriáit megszüntetni, amikor azok bekerülnek az aktív jogrendszerbe. Ezért a mi álláspontunk az, hogy blokkolni kell azokat, nem szabad engednünk, hogy ez a kezdeményezés hatályba lépjen, és arra kérjük koalíciós kollégáinkat, hogy támogassák a törvény elutasítását, amely jövőre lépne hatályba” – mondta Barna.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az USR csütörtökön felrótta a Nemzeti Liberális Párt (PNL), az RMDSZ és a Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozóinak, hogy az emberjogi bizottságban nem támogatták a helyi választott képviselők különnyugdíját eltörlő tervezetet. Ludovic Orban PNL-elnök, a képviselőház elnök pénteken erre úgy reagált, hogy a polgármesterek jelenleg nem kapnak különnyugdíjat, a jogszabály gyakorlatba ültetését elhalasztották tavaly, amikor ő volt a miniszterelnök, majd a Cîţu-kormány ismét elhalasztotta azt. A készülő nyugdíjtörvény „behatóan” fogja szabályozni ezt a kérdést – tette hozzá Orban.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?