Ciucă: aggodalommal vettük tudomásul Putyin kijelentéseit

Nicolae Ciucă miniszterelnök kijelentette, aggodalommal veszi tudomásul Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggeli kijelentéseit az Orosz Föderáció hadseregének részleges mozgósításáról és az ukrajnai Donbász, Herszon és Zaporozsje régiókban a népszavazások megszervezéséről. A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozta: Románia fenntartja kiegyensúlyozott álláspontját és továbbra is higgadtan elemzi az ukrajnai helyzet alakulását a NATO-szövetségesekkel.

„Ma van a béke nemzetközi napja, és ahelyett, hogy ezt megünnepeltük volna, ma reggel sajnos tudomásul kellett vennünk Putyin elnök kijelentéseit az orosz hadsereg részleges mozgósításáról és Donbászban, Herszonban és Zaporozsjában az úgynevezett népszavazások megtartására vonatkozó üzeneteit. Fenntartjuk kiegyensúlyozott állásoontunkat és továbbra is higgadtan elemezzük a helyzet alakulását NATO-szövetségeseinkkel és európai uniós partnereinkkel. Kifejezem reményemet, hogy a konfliktusövezetben a helyzet nem fog eszkalálódni” – mondta Nicolae Ciucă a szerdai kormányülésen az Agerpres jelentése alapján.

Fotó: Gov.ro

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán az orosz nemzethez intézett televíziós beszédében részleges katonai mozgósítást jelentett be Oroszországban az ukrajnai „különleges katonai művelet” céljainak teljesítése érdekében. „Természetesen minden rendelkezésünkre álló eszközt be fogunk vetni Oroszország és népünk védelmére” – mondta az orosz elnök. „Ez nem blöff!” – figyelmeztetett Putyin, miután azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy „el akarja pusztítani” Oroszországot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?