FRISSÍTVE – Beoltatta magát a szenátus és a képviselőház elnöke

Anca Dragu és Ludovic Orban az oltási központban | KépernyőmentésFRISSÍTVE: Beoltatta magát kedden koronavírus ellen Anca Dragu, a szenátus elnöke és Ludovic Orban, a képviselőház elnöke.

A két házelnököt a fővárosi Carol Davila katonai kórházban oltották be. „Örülök, hogy növekszik a beoltottsági ráta. Már naponta 30 ezer oltást adnak be. Ez azt jelenti, hogy rövidesen visszatérhetünk a régi kerékvágásba, meglátogathatjuk családtagjainkat, megölelhetjük szeretteinket, sétálhatunk, egyszóval visszatérhetünk a korábbi életünkhöz. Ez nagyon jó jel a román gazdaság számára, és jó jel erre az évkezdésre” – mondta Dragu.

„Az volt a célom, hogy bebizonyítsam a románoknak, hogy bízniuk kell az oltásban, az oltási folyamat nem jár kockázattal, és az állampolgárok beoltása jelenti az egyetlen utat a normális élet felé, a gazdasági fejlődés folytatása felé” – mondta Ludovic Orban. Az alsóház elnöke kiemelte az oltáskampány kapcsán tapasztalható európai szintű szolidaritást, és emlékeztetett, hogy az EU-ban már két jóváhagyott vakcina van, Romániában is idővel nőni fog a felhasználható oltásmennyiség. Ugyanakkor infrastrukturális és logisztikai fejlesztéssel fokozatosan növelik az oltási kapacitást, hogy mielőbb véget vessenek a pandémiának – mondta.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?