Florin Cîțu kormányfő is megkapta a koronavírus elleni oltást

Szombaton délelőtt Florin Cîţu kormányfő is megkapta a koronavírus elleni oltást a bukaresti Carol Davila katonai kórházban.

Cîţu egy fehér pólót viselt, amelyen azt írta :„#Împreună învingem pandemia!" ("#Együtt legyőzzük a világjárványt!").

„Saját maga és a körülötte élők érdekében”, oltatta be magát - nyilatkozta szombaton Florin Cîţu miniszterelnök, miután megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A kormányfő szerint az oltás „nem is fájt”, és azt szerette volna elérni, hogy „növekedjék a bizalom” a vakcina iránt. Úgy értékeli: „van érdeklődés” az iránt, hogy a polgárok feliratkozzanak az oltásra. Megerősítette: azt szeretnék elérni, hogy szeptemberig 10,4 millió román állampolgár kapja meg a védőoltást.

Mint írtuk, egy nappal korábban, pénteken, a koronavírus elleni oltási kampány második szakaszának első napján Klaus Iohannis államfő is beoltatta magát a COVID-19 elleni vakcinával.  Miután megkapta az oltást, úgy nyilatkozott: a koronavírus elleni védőoltás „biztonságos és hatékony”. „Ez egy egyszerű eljárás, nem fáj, mindenkinek ajánlom, mert biztonságos és hatékony. Az oltás és a korlátozó intézkedések betartása megszabadítanak a járványtól” – fogalmazott Klaus Iohannis.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?