Cîţu: jól halad az oltáskampány – Rafila: nem halad jól az oltáskampány

A miniszterelnök elégedett az koronavírus elleni oltási kampány menetével, Alexandru Rafila mikrobiológus, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora nem.

Jól halad Romániában a koronavírus elleni oltási kampány - jelentette ki szerdán Florin Cîţu. A miniszterelnök szerint az a cél, hogy naponta 100-150 ezer személyt immunizáljanak.

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: Romániában „van érdeklődés” a koronavírus elleni oltások iránt, a kormány nem tervezi, hogy pénzzel ösztönözze azoknak, akik beoltatják magukat.

Ezzel szemben Alexandru Rafila szociáldemokrata szenátor szerint oltási kampány nem emelkedik az elvárt szintre. A mikrobiológus professzor szerdán azt nyilatkozta: a kampány „nem empatikus, és nem ad tájékoztatást az oltásról”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Számítása szerint a napi beoltott személyek számát legalább 50 ezerre kell emelni, hogy havonta legalább 1,2 millió embert lehessen immunizálni, és szeptemberig beolthatók legyenek legalább a kockázati csoportok és az elengedhetetlen szolgáltatásokat végzők.

Meglátása szerint sokkal szorosabban be kellene vonni a családorvosokat a kampányról szóló kommunikációba. Azt mondta: nem elégséges, hogy közöljék az emberekkel: oltassák be magukat, mert a vakcina biztonságos.

(Címlapfotó: Kocsis B. János)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?