Bábszínházas adventi délután Miriszlón és Vajasdon

A sok hangulatos adventi program közül, amelyeket a Fehér megyei magyar tanintézmények és civil szervezetek valósítottak meg az elmúlt időszakban, két „ikerrendezvényre” látogattunk el. A jó együttműködésnek köszönhetően, a miriszlói és vajasdi óvodások és kisiskolások számára felejthetetlen délutánt szerveztek szerdán oktatóik, Szabó Csilla Erzsébet és Magyari Enikő óvónők a Communitas Alapítvány támogatásával.

A program központi eleme a kolozsvári Demeter Ferenc Nekeresdi királyság című bábelőadása volt. Milyen volt az Egyszeri király kenyere, miben állt Sosemvolt király bánata, és miért didergett Didergő király a fűtött kandalló mellett? Mindezt megtudhatták a gyerekek és szüleik, nagyszüleik, akik mindkét településen vastapssal jutalmazták a kukával, létrával, használhatatlanságra ítélt korsókkal és liszttel „fűszerezett” félklasszikus bábjátékot.

A szerző felvételei

Miriszlón az óvoda tornatermében, Vajasdon a református templomban került sor az előadásra, és mindkét településen az óvónők kézműves foglalkozásokat is szerveztek. Többféle karácsonyi díszeket készítettek és természetesen nem hiányoztak az ünnepi finomságok sem.

Miriszlón a szeretetvendégség megszervezésébe besegítettek a helyi néptánccsoport fiataljai, és a programon részt vettek a marosdécsei gyerekek is.

Az óvónők kiemelték: nagyon örvendenek annak, hogy élményekben gazdag volt az utolsó tanítási nap, hiszen így szívesebben vágynak vissza az óvodába a gyerekek.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?