Új játékokkal várja az előadásra érkező gyerekeket a Brighella Bábtagozat játszóháza

Szombaton, december 11-én 10 órai kezdettel újra bérletszünetben játszik a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata. A programban most egy több mint két éve nem játszott előadás, a Kiss Ottó gyermekverseire épülő Földön innen, földön túl című produkció szerepel. Az előadás előtt és után a közönség kipróbálhatja az új elemekkel felszerelt játszóházat, hívja fel a figyelmet a szatmári színház közleménye.

Versek bábra, lányra és fiúra – így foglalhatnánk össze az előadást, melynek alapját két versgyűjtemény, az Emese almája és a Csillagszedő Márió adja. A verseket összefogó történet egy évet, négy évszakot ölel fel, mely idő alatt Emese és Márió a világ dolgaival ismerkednek.

„A József Attila díjban részesült költő, szomorú és vidám élethelyzetekből összefonódó szövegeit ajánlotta figyelmünkbe évadokkal ezelőtt a darab rendezője, a békéscsabai Napsugár Bábszínház művészeti vezetőjeként tevékenykedő Csortán Erzsébet. Az előadásban felhasznált versek nem csak vidám, hanem szomorú élethelyzeteket is megjelenítenek, többek között a halál fogalmával is foglalkozik. Emiatt az előadást csak a nagyobb gyermekeknek, a 7 évnél idősebbeknek ajánljuk – annak a korosztálynak, amelyik már ritkábban jár bábszínházba” – mondta Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.A Kiss Ottó gyermekverseire épülő lírai előadás érzékeny problémákkal foglalkozik, amiknek megoldását nem tárja elénk, viszont megerősíti azt a tényt, hogy nem vagyunk egyedül ezekkel a nehézségekkel, és ha merünk beszélni róla, akkor társra is találhatunk.

A produkció szereplői: Kófity Annamária és Nagy Tamás, segítőik Nagy Anikó és Bandura Tibor. Az előadás látványvilágát Rófusz Kinga m.v. tervezte, zeneszerzője Lovas Gábor m.v., dramaturgja pedig Tóth Réka Ágnes m.v. volt. Asszisztensként közreműködött Bandura Emese, a produkció ügyelője Liegner Zsolt.

A szombati előadást megelőzően és utána is kipróbálhatják a gyerekek azokat a játékokat, amelyeket a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal (a G. M. Zamfirescu Kulturális Központon keresztül) és a Bethlen Gábor Alap támogatásával szerzett be a bábtagozat. Ezek között van golyóvezető, lengőteke, ördöglakat és képkirakó játék is. Az új eszközök a bábtagozat rendelkezésére álló, elsősorban 1-5 éves korosztálynak szánt játszóház elemeit egészítik ki, nyitva a nagyobb gyermekek felé.

A bérletszünetes előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve szombaton az előadás helyszínén, az Iparosotthonban, egy órával kezdés előtt. Online jegyvásárlás a biletmaster.ro oldalon lehetséges. A járványügyi rendelkezések miatt a bábszínházi teremben az elfoglalható helyek száma korlátozott, ezért arra kérik a közönséget, hogy lehetőleg elővételben váltsák meg belépőjüket az előadásra. A felnőttektől a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumot kérnek, emlékeztet a közlemény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?