banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Rég várt beruházás: új kórházszárny épül Szatmárnémetiben

Kezdetét vette az elmúlt fél évszázad legnagyobb és legjelentősebb egészségügyi beruházása Szatmárnémetiben: a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba csütörtökön írta alá a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház új szárnyának építéséről, illetve a műszaki tervek elkészítéséről szóló szerződést.

A fejlesztésről szóló, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével közös RO-HU pályázat megállapodását 2018-ban írták alá, amelynek értelmében 24 millió euró értékű összeget pályáztak meg.

A szóban forgó beruházásra 11,5 millió eurót a Románia–Magyarország Határon Átnyúló Program keretében nyert el Szatmár megye, 1,5 millió euró kormánytámogatásból származik, az építéshez szükséges fennmaradó összeget pedig a Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből finanszírozza.

„Ez Szatmár megye történetének legnagyobb, mintegy százmillió lejes polgári építkezési szerződése, amelynek kivitelezési ideje is nagyon rövid, de ugyanakkor a szatmáriak évtizedes vágyát teljesíti. De nem szabad összekevernünk ezt a projektet, más, az egészségügyet érintő fejlesztésekkel és idén átadott korszerűsítési munkálatokkal – úgy, mint az urológia és az intenzív terápiás osztály, vagy a neurológia számára felépített 2500 négyzetméteres új épület, amelyet szintén hamarosan átadunk. Lassan igazodunk a nyugati mentalitáshoz, ahol nem régi kórházakat újítanak fel, hanem újakat építenek” – nyilatkozta az aláírást követően a megyei tanácselnök.Aláírták a műszaki tervek elkészítéséről szóló szerződést | Fotó: Szatmár Megyei Tanács

Az 1973-ban épült 700 ágyas Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház most egy modern, európai színvonalú, hatemeletes épülettel bővül, amely nem csupán magasabb színvonalú ellátást biztosít majd a betegek számára, de megyei egészségügyi intézményként is sokkal vonzóbb lesz a fiatal szakorvosok számára.

Mint azt Pataki Csaba a Maszolnak elmondta: a 18 modern műtővel és több mint 200 ággyal felszerelt új szárnyban helyet kap majd az intenzív terápiás osztály, az urológia, a sebészet, a gyermeksebészet, a plasztikai sebészet és az ortopédia, valamint egy vérátömlesztési egység.

„Az egészségügyi rendszer korszerűsítése továbbra is abszolút prioritás számunkra nemcsak a betegek, de az egészségügyi dolgozók érdekében is” – fűzte hozzá Pataki Csaba.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?