Az üzemanyag árának maximálását javasolja a PSD

A kormány legnagyobbik pártja, a Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy véli, hogy sürgősen meg kellene vitatni a kormánykoalícióban, hogy maximálják az üzemanyagok árát, vagy korlátozzák az árrést a teljes kereskedelmi láncon, a gyártótól a töltőállomásig.

Napról napra drágábban tankolunk | Fotó: AgerpresA PSD kedden kiadott közleményében üdvözli, hogy a koalíciós pártok egyetértenek abban, hogy határozott közbelépésre van szükség a kormány részéről az üzemanyagárak emelkedésének korlátozására. A szociáldemokraták kérik Virgil Popescu energiaügyi minisztert, hogy sürgősen terjessze a koalíció elé javaslatait.

Nyomatékosítják, hogy bármilyen késlekedés ebben az ügyben a kormány részéről súlyos kihatással van az ország gazdaságára és a lakosság vásárlóerejére.

„Amióta az energiaügyi tárcát felkérték, hogy álljon elő javaslatokkal, az üzemanyagok literenkénti ára további 0,5 lejjel emelkedett. Nincs tehát idő további elemzésekre és megbeszélésekre! Cselekedni kell! A kormánynak sürgősen be kell avatkoznia, hogy véget vessen az áremelkedéseknek” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?