Az egészséges szívért sétálnak Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi Rotary Klub partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel csatlakozott ahhoz az országos kampányhoz, amely egy könnyed, 3,5 kilométer hosszúságú sétával hívja fel a figyelmet a mozgás fontosságára.

Romániában jellemzően keveset mozognak az emberek napi szinten, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának.

Román György, a Rotary kézdivásárhelyi elnöke kifejtette: szeretnék hangsúlyozni, hogy a nemzetközi ajánlások alapján már napi legalább 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek prevenciója érdekében, a szívünknek nemcsak érzelmi, hanem fizikai odafigyelésre is szüksége van.

Szeptember 29-én megszervezett esemény 16.30-tól kezdődik, a séta startjánál, a W. Wegener parkban. Ezt követően dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász-főorvos tart előadást, maga a megmozdulás 17.15-kor veszi kezdetét.

A kijelölt útszakaszon több pihenőpontot is érintenek, mint a Gábor Áron tér és a Józsiás park. Visszaérkezve az induló ponthoz a szervezők meglepetésekkel készülnek a résztvevők számára. A részvétel korosztálytól független.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?