Átadták a Szamoson átívelő új kerékpáros- és gyalogoshidat (VIDEÓ)

Várva várt nap volt a péntek Szatmárnémetiben, ugyanis átadták az új városközpontból a Szamos bal partjára, a Károlyi úton található pláza közelébe átvezető kerékpáros és gyalogosidat.

A gyalogoshíd az egyik legnagyobb ilyen jellegű építmény Romániában, a hossza 214 méter. Ezzel a beruházással egy olyan projektcsomag végére ért Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, amellyel megváltoztatták a város arculatát: az új központ és a régi főtér korszerűsítése után befejeződött a gyalogoshíd megépítése.

A szerző felvételei

„Az EU-s finanszírozással megvalósult projektek a város fejlődésének kötelező lépései voltak” – tudtuk meg Kereskényi Gábor polgármestertől a történelmi pillanatot jelentő felavatást követően. Beszédében megköszönte a projektben dolgozóknak, hogy az egyáltalán nem könnyű beruházás megvalósításába szívüket-lelküket beleadták.

A hídépítésre 2019 augusztusában kötötték meg a támogatási szerződést, az operatív munkát pedig legfőképpen a Román Vízügy akadályozta, ugyanis az engedélyre egy évet kellett várniuk. Maga az építkezés 2023. elején kezdődött, most pedig végre a szatmáriak megkapták a várva-várt hidat.

A híd megépítése egyébként több mint 36 millió lejbe került. Az új központ korszerűsítését és a gyalogoshíd megépítését célzó projekt összértéke 54 169 820 lej.

Fiatalok és idősek, gyalogosok és kerékpárosok vették birtokba a hidat. Voltak óvodai csoportok és iskolai osztályok is, akik kilátogattak az átadásra, megcsodálni Szatmárnémeti új szimbólumát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?