Új kerékpáros- és gyalogoshidat építenek a Szamoson Szatmárnémetiben

A Szamoson átívelő új kerékpáros- és gyalogoshíd megépítésének szerződését írta alá kedden Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. Szerinte az új építményre büszkék lehetnek majd a szatmáriak.

A beruházás összértéke 22,7 millió lej, amit európai uniós finanszírozással biztosítanak. Az új híd „a szatmáriak egyik büszkesége lesz”, írta Facebook-oldalán a polgármester. A híd megépítésére 16 hónap áll a kivitelező rendelkezésére. Ebből négy hónapig tart majd a tervezés, és 12 hónapig az építkezés. A kerékpáros- és gyalogoshíd a szatmárnémeti új városközpont és a NEPI-bevásárlóközpont központ között ível majd át a Szamoson.

Az új Szamos-híd látványterve | Fotó: polgármesteri hiavtal

A híd teljes hossza 214 méter, ebből 131 méter kimondottan a folyó fölött húzódik. A fel- és lejáratokat a Szamos töltésén alakítják ki, ezekhez szintén felújított gyalogjárók és kerékpárutak vezetnek majd.

Kereskényi Gábor szerint a beruházás az új főtér átépítésének és korszerűsítésének a szerves része, általa pedig átjárhatóbbá válik a Szamos két oldalán elterülő városrész a biciklisek és a gyalogosok számára. Mindemellett „olyan látványt nyújt majd, amelyre a szatmáriak méltán büszkék lehetnek”, idézte a polgármestert a Szatmár.ro hírportál.

„Örülök annak, hogy közvetlen összeköttetés lesz a lakosság által kedvelt bevásárlóközpont övezete és az új központ között, hiszen utóbbi a korszerűsítés után igazi kikapcsolódási hely lesz majd, miközben eddig szinte teljesen alkalmatlan volt a szabadidő kellemes eltöltésére” – fogalmazott Szatmárnémeti polgármestere.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?