Antal Árpád: ne engedjük, hogy szétszakadjon a közösségünk!

A járványhelyzet kezelése és az oltáskampány miatt egymásnak feszülő embereket próbálja kibékíteni Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester megfogalmazta, hogy aggódik a közösségért, hiszen mély törésvonal keletkezett a koronavírus okozta egészségügyi és társadalmi válság miatt.

Antal Árpád | Fotó: Vargyasi Levente

Antal Árpád Facebook bejegyzésében rámutat: a törésvonalat a mostani iskolakezdés tovább mélyítette és arra kéri a lakosságot, hogy ne engedjék, hogy szétszakadjon közösség. „Mindenkinek nagyon nehéz ez az időszak. Van, aki szeretteit veszítette el. Mások otthon-munkahely-iskolás gyermek nevelését igyekeznek a legjobban egyensúlyban tartani, olykor már a kétségbeesés szélére sodródva. De arra kérlek benneteket, ne bántsuk egymást! Tiszteljük embertársunk álláspontját, még akkor is, ha nem egyezik a sajátunkkal. Ugyanakkor tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy fékezzük a vírus terjedését, tartsuk be a járványügyi előírásokat”, fogalmazta meg Antal Árpád.

Hozzátette: „felelősséggel tartozunk egymás iránt még akkor is, ha nehéz eligazodni a bukaresti hatóságok által meghozott, egymásnak ellentmondó, egyik napról a másikra elrendelt döntései között”. Antal Árpád arra figyelmeztet, hogy csak az összetartó közösség erejével vészelhetjük át ezt az újabb krízishelyzetet és amikor túl leszünk rajta ne ellenségként, hanem sorstársként, barátként nézhessünk egymás szemébe.

Kapcsolódók

Kimaradt?