A tanügyminisztériumtól várnak döntést a marosvásárhelyi iskolaügyben

A Maros Megyei Tanfelügyelőség elutasította a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban működő katolikus osztályok kiválását, de a felekezeti gimnázium újraalapítására vonatkozó végleges döntést a tanügyminisztérium fogja meghozni januárban.

Fotó: Benedek Huszár Botond/archív felvétel

A marosvásárhelyiek.ro alapján a marosvásárhelyi önkormányzat kérte, a 2024–2025-ös tanévre vonatkozó iskolahálózat meghatározásakor hagyják jóvá a katolikus osztályok kiválását a Bolyai Farkas gimnáziumból, hogy azok ismét önálló felekezeti iskolaként működjenek. A tanfelügyelőség a többletköltségekre hivatkozva utasította el a kérést. Úgy vélik, hogy a kiválás miatt új állásokat kellene létrehozni, ugyanakkor mindez a diákok teljesítményén nem javítana. A marosvásárhelyi lap szerint mindeközben ezen a december végén tartott tanfelügyelőségi ülésen elutasították több szakiskola összevonását.

A tanügyminisztérium januárban hozhat döntést a bolyai gimi katolikus osztályainak az ügyében. A katolikus iskola, mint ismeretes, jelenleg nem létezik önálló tanintézetként, a Bolyai Farkas Líceum alegységeként működik, miután kétszer is megszüntették bírósági úton. Az újraalapítási kísérletek egyelőre nem vezettek sikerre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?