banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

A szakképzést népszerűsíti Hargita megyében a főtanfelügyelőség

Szakmák Éjszakája néven szervez pályaorientációs rendezvényt pénteken a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség. A magyarországi példa nyomán létrejövő esemény célja a szakmák, a szakképzés népszerűsítése.

A megye szakközépiskoláival összefogva szerveznek pályaorientációs rendezvényt Hargita megyében – számolt be a főtanfelügyelőség szerdai sajtótájékoztatóján. Az érintett intézményekben egy időben, azonos arculattal bonyolítják le a különböző programokat, amelyekbe bevonnák nemcsak a közvetlenül pályaválasztás előtt állókat, hanem a különböző iskolás korosztályokat és a felnőtteket is.

A résztvevők a szervezők szándéka szerint szórakoztató, interaktív programokon keresztül ismerkedhetnek meg a különböző szakmákkal. Az érdeklődők videók segítségével tekinthetnek be egy-egy intézmény életébe, kísérleteket és szakmai fogásokat nézhetnek meg és promóciós filmeken keresztül ismerhetik meg az iskolákat. A Szakmák Éjszakáján különböző játékok is várják a jelentkezőket, amelyek szintén szakmákhoz köthetőek, de lesznek videokonferenciák, élő bejelentkezések, fórumok is.

Érdekesség az is, hogy a résztvevők otthonukban, az iskolák videós útmutatásai alapján próbálhatnak ki szakmákat és készíthetnek el termékeket, például főzhetnek, barkácsolhatnak, vagy éppen gyakorolhatják az asztalterítést. Az eseménybe 19 Hargita megyei oktatási intézmény kapcsolódik be.

Az esemény honlapja itt található, Facebook-oldala pedig itt.

(Borítókép: Szakmák Éjszakája Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?