A nyolcszáz érdeklődőből mindössze tizenöten kaptak munkát a Maros megyei állásbörzéken

Tizenöt személyt alkalmaztak a hétvégén a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség által szervezett megyei állásbörzéken. Mint ismert, ezek az intézmények szerte az országban, a megyeszékhelyeken, valamint a városokban állásbörzéket tartottak a hétvégén.

A Maros megyei munkanélküliek vagy szakmai váltást igénylők segítése érdekében ismét közvetlen találkozási lehetőséget biztosítottak az álláskeresők és a munkáltatók között. Nemcsak Marosvásárhelyen, hanem Dicsőszentmártonban, Marosludason, Szászrégenben, valamint Segesváron is tartottak állásbörzét.

„A meghirdetett munkahelyek száma magas volt, az állásbörzén a frissen érettségizettek mellett, a hosszabb ideje állást keresők, ugyanakkor korábban fogvatartott személyek is jelentkeztek”– tájékoztatta a Maszolt Gheorghe Ştef, a Maros Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség vezetője. Kifejtette, körülbelül 800 vállalattal vették fel a kapcsolatot, közülük 75 jelentkezett az állásbörzére mintegy 1060 állást kínálva.Illusztráció: Tirg de cariere/Facebook

A hétvégi eseményen csaknem 800 ember fordult meg az összes Maros megyei település állásbörzéin, köztük tíz középiskola végzett diákjai, valamint öt, a Maros Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben korábban fogvatartott személy, akik azért jelentek meg, hogy megpróbáljanak visszatérni a munkaerőpiacra – részletezte szerkesztőségünknek Gheorghe Ştef.

A tapasztalattal rendelkező személyek mellett olyanok is megjelentek, akik még nem léptek be a munkaerőpiacra. Az állásbörze lehetővé tette a munkaadókkal való közvetlen kapcsolatfelvételt, ezzel is könnyítve álláskeresést – közölte a megyei ügynökség vezetője. Hangsúlyozta, a munkaadók minden képzettségi szintnek kínáltak állást, de – mint jelezték – az alkalmazási folyamat egyre nehezebbé válik.

A Maros megyei állásbörzéken összesen 15 személyt alkalmaztak a munkaadók. A 15 személy közül mindössze egynek volt felsőfokú végzettsége. „Az állástalanok számára további lehetőségeket kell nyújtanunk, hiszen a cél az, hogy minél kevesebben, minél rövidebb ideig legyenek munkanélküliek a megyében” – összegezte Gheorghe Ştef.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?