Több mint harminc vállalkozás várja a munkakeresőket a marosvásárhelyi Karriervásáron

Miután tavaly online formában zajlott a Karriervásár, idén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban ismét megtartják a állásajánlók és –keresők találkozóját kedden, este hét óráig.

A helyszínen több mint harminc cég képviselteti magát, a leendő alkalmazottak pedig személyes interjúkon vehetnek részt a leendő felettesükkel. A magánvállalkozások ügyfélkapcsolati szakembereket, mérnököket, programozókat, hivatásos sofőröket, közgazdászokat, gyógyszerészeket igyekeznek toborozni, ugyanakkor különféle szakmai gyakorlatokra keresnek egyetemi hallgatókat is.

„Fontos volt, hogy összehozzuk a munkaadókat és a jelölteket. Idén a legkülönfélébb munkakörökből érkeztek ajánlatok, többek között szolgáltatások, termelés és technológia, IT, autóipar, logisztika és szállítás, energetika, építőipar és ingatlanügy” – részletezte Maria Petruţa, a karrierbörze szervezőinek szóvivője a helyszínen. A rendezvényre a belépés ingyenes, a jelentkezőknek lehetőségük van a helyszínen önéletrajzot készíteni egy online állásközvetítő portálon keresztül.Fotó: Targ de Cariere/Facebook

Jövő héten általános állásbörzét is tartanak Maros megye összes városában. A Maros Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség két év kihagyás után szervezi meg ismét az eseményt.

„A május 20-án reggel 9 órai kezdettel megnyíló börze jó alkalom arra, hogy az álláskeresőket segítsék elhelyezkedni vagy munkahelyet váltani” – tájékoztatta a Maszolt Gheorghe Ştef, a Maros Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség vezetője.

Mint fogalmazott, az általános állásbörzét a marosvásárhelyi Művész Mozi épületében, a dicsőszentmártoni Mihai Eminescu Művelődési Házban, valamint a Maros Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség szászrégeni, marosludasi, segesvári és szovátai kirendeltségeinél tartják meg. Hozzátette, az állásbörzén a munkaadók és a munkát keresők számára is ingyenes a részvétel. Azok a magáncégek, amelyek állásajánlatukat szeretnék népszerűsíteni, az ügynökségen jelentkezhetnek az állásbörzére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?