Új vezetővel, új honlappal segít az álláskeresőknek a KMDSZ Karrieriroda

Megkönnyítené a fiatalok munkavállalását a KMDSZ Karrieriroda – ebben pedig a február óta működő új, interaktív honlap is segítségül szolgál. Demeter Kamilla koordinátort kérdeztük az újításokról, aki tízfős csapatával novemberben került a Karrieriroda élére.

A felhasználóbarát honlap a regisztrációt követően bárki számára lehetővé teszi, hogy feltöltse álláshirdetését, amelyek szakterületenként is visszakereshetőek az érdeklődő munkavállalók számára. Demeter Kamillától megtudtuk, hogy emellett több céggel, szervezettel partnerségben állnak, akik rendszeresen a Karrierirodán keresztül toboroznak új munkatársakat. A platform nyitott az alkalmi vagy teljes munkaidős, magyar vagy más nyelvű munkaközösségek álláshirdetéseire is.Továbbá az új csapat hangsúlyt fektet a szakmai képzések szervezésére is, amelyeknek témáit egy két éve elkészített igényfelmérés alapján határozták meg. Az időgazdálkodás, konfliktuskezelés, stílustancsadás, tárgyalástechnika csupán néhány példa a kínálatból, holnap startol a Photoshop tanfolyam első kiadása.

Emellett a kezdeményezők idegennyelv-oktatással is foglalkoznak: román, angol, német és francia órákon lehet részt venni – tíz alkalom 100 lejbe kerül. Arra a kérdésünkre, hogy mennyire hatékonyan éri el a kitűzött célját a KMDSZ Karrieriroda, a koordinátor elmondta: jelenleg nincs lehetőségük azt nyomon követni, hogy hány fiatal jutott munkához nekik köszönhetően, viszont szeretnének ezen változtatni.

Egy olyan rendszer kialakításában gondolkodnak, amelyben a Karrieriroda közvetítő szerepet töltene be a munkaadó és -vállaló között, így egyértelműen mérhető volna, hogy hányan jutottak általuk munkához. Újra beüzemelnék a pályaválasztási tanácsadást is, úgy tervezik, ebben pszichológus közreműködését is kérnék. Demeter Kamilla bizakodóan folytatja a munkát: azt szeretné, ha a KMDSZ Karrieriroda 2018-ban akkora adatbázissal rendelkezne, amely lehetővé tenné egy saját állásbörze megszervezését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?