A mezőgazdasági miniszter nem vette észre, hogy folyamatosan nőnek az élelmiszerárak

Petre Daea mezőgazdasági miniszter abban reménykedik, hogy a bárányhús ára nem fog emelkedni húsvét közeledtével, és szerinte az élelmiszeráraknak mérséklődniük kellene, mivel a kormány csökkentette a villamosenergia és a gáz árát.

Iaşi-ban tartott pénteki sajtótájékoztatóján a tárcavezetőt a bárányhús várható áráról kérdezték az újságírók. „Nem tudom pontosan, de szerintem nem fog nőni. Mindenkit arra biztatok, hogy egyen bárányhúst húsvétkor, vegyünk bárányhúst, támogassuk a romániai juhtenyésztőket” – válaszolta Daea.

Az élelmiszerárak folyamatos emelkedését felvető újságíróknak a mezőgazdasági miniszter azt válaszolta, hogy ő „nem látja ezt a növekedést”.

Marcel Ciulacu PSD-elnök és Petre Daea, aki már jó ideje azt mondja, csökkenni fognak az árak, de azok csak nem csökkennek. | Fotó: Agerpres

„Nem nőttek (az árak), és ez nagyon jó. Jó lenne, ha csökkennének is. És ez indokolt is lenne. Csökkenni fognak az élelmiszerárak. Szerintem így lesz, mert a piac kiegyensúlyozódott, az importáruk ára csökkent. Mérséklődött az ára a műtrágyának és az energiának is. A kormány fontos lépéseket tett a villamosenergia és a földgáz árának csökkentésére. Megalapozott ok van tehát arra, hogy az árak ne nőjenek tovább, sőt, csökkenjenek” – fejtegette a miniszter.

Hozzátette, megérti a helyi termelőket is, hogy a nemzetközi piachoz igazítva emelik az áraikat a nyereség reményében, azonban felhívta figyelmüket arra, hogy a romániai vásárlók zsebére is gondolniuk kell.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?