FRISSÍTVE – Kihallgatta a DNA Petre Daea mezőgazdasági minisztert

Petre Daea  mezőgazdsági minisztert pénteken hallgatja ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség abban az ügyben, amelyben elődje, Adrian Chesnoiu érintett. „Tanúként jöttem” – mondta Petre Daea tárcavezető.

Mint arról beszámoltunk, a DNA szerint idén február 9-e és április 11-e között a miniszter utasította egyik beosztottját, aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik kollégájával (aki a tárcavezető bizalmasa volt) a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást. A DNA megjegyzi, hogy az egyik jelölt a miniszter közbenjárására megkapta az állást, noha nem ért el megfelelő pontszámot.

Az agrárminiszter szerint ez rendben van | Fotó: Petre Daea Facebook-oldala

Június 23-án a DNA arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy vonják meg mentelmi jogát egy ellene indítandó vizsgálat miatt. Adrianu Chesnoiu még aznap bejelentette, hogy lemond tisztségéről.

A HotNews hírportál szerint az egyik személy, akinek a volt mezőgazdasági miniszter segített volna az állás megszerzésében, az történetesen Petre Daea ismerőse lett volna. Állítólag Chesnoiu arra kérte a vizsgabizottság egyik tagját, hogy ismertesse Cosmin Mihai Corobea vizsgatételeit, aki az ügyészek szerint Petre Daea ismerőse. Daea állítólag arra kérte a volt mezőgazdasági minisztert, hogy alkalmazza az ismerősét tanácsadói pozícióra a minisztériumban.

A DNA péntekre beidézte Ptre Daea mezőgazdasági minisztert, aki úgy fogalmazott: „tanúként jöttem”. Majd újságírói kérdésre, hogy az igazat válaszolja-e, azt felelte: „mindig”.

FRISSÍTÉS: A mezőgazdasági miniszter kihallgatása körülbelül egy órát tartott. A DNA székhelyét elhagyva nem kívánt nyilatkozni az újságíróknak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?