FRISSÍTVE – Lemond tisztségéről Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter

Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter csütörtökön bejelentette, hogy lemond tisztségéről és felfüggeszti tagságát a Szociáldemokrata Pártban (PSD), miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy vonják meg mentelmi jogát egy ellene indítandó vizsgálat miatt. FRISSÍTÉS: Nicolae Ciucă kormányfő tudomásul vette Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter bejelentését.

Chesnoiu Facebook-bejegyzésében fel is kéri képviselő kollégáit, hogy bocsássák szavazás alá mentelmi jogának a megvonását. „Nem követtem el semmilyen bűncselekményt vagy korrupciós cselekményt, és munkámat mindig tisztességgel és odaadással végeztem” – írta a miniszter.

Mint a Maszolon megírtuk, Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a képviselőháztól a korrupcióellenes ügyészség. A DNA csütörtöki közleménye értelmében a parlament hozzájárulását kérik, hogy hivatali visszaélés gyanújával elindítsák a bűnvádi eljárást egy képviselő ellen, aki miniszteri tisztséget tölt be.

A DNA szerint idén február 9-e és április 11-e között a miniszter utasította egyik beosztottját, aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik kollégájával (aki a tárcavezető bizalmasa volt) a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást. A DNA megjegyzi, hogy az egyik jelölt a miniszter közbenjárására megkapta az állást, noha nem ért el megfelelő pontszámot.

FRISSÍTÉS: Nicolae Ciucă kormányfő tudomásul vette Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter bejelentését, miszerint lemond tisztségéből – közölte csütörtökön a kormány.

 „Románia kormánya továbbra is elkötelezett a végrehajtó testület megfelelő működéséhez szükséges feddhetetlenségi és szakmai normák biztosítása mellett”– olvasható a kormány tájékoztatásában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg