A mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA

Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a képviselőháztól a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A DNA csütörtöki közleménye értelmében a parlament hozzájárulását kérik, hogy hivatali visszaélés gyanújával elindítsák a bűnvádi eljárást egy képviselő ellen, aki miniszteri tisztséget tölt be.

Fotó: Adrian Chesnoiu Facebook-oldala

A vádhatóság nevet nem említ a közleményben, a nyomozáshoz közel álló források szerint azonban Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszterről van szó.

A DNA szerint idén február 9-e és április 11-e között a miniszter utasította egyik beosztottját, aki több vizsgabizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik kollégájával (aki a tárcavezető bizalmasa volt) a minisztérium alárendeltségébe tartozó megyei igazgatóságoknál négy különböző állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták négy jelentkezőnek, akik közül hárman megszerezték az állást. A DNA megjegyzi, hogy az egyik jelölt a miniszter közbenjárására megkapta az állást, noha nem ért el megfelelő pontszámot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?