Elindították a bűnvádi eljárást a volt mezőgazdasági miniszter ellen

Elindította a bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Adrian Ionuţ Chesnoiu parlamenti képviselő, volt mezőgazdasági miniszter ellen, miután a parlament megszavazta mentelmi jogának megvonását.

Fotó: a volt miniszter Facebook-oldalaA volt tárcavezetőt hivatali visszaéléssel és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtással gyanúsítják.

A DNA hétfői közleménye értelmében a 2022. február 9. és április 11. közötti időszakban Chesnoiu miniszteri minőségében arra utasította egyik beosztottját, aki több vizsgáztató bizottságnak is a tagja volt, hogy ossza meg egyik bizalmi emberével összesen négy állásra meghirdetett versenyvizsga tételeinek egy részét. A tételeket utólag eljuttatták a tanácsadói, osztályvezetői, illetve valamely megye mezőgazdasági igazgatóságának vezetői és vezetőhelyettesi állására pályázó, általuk pártfogolt jelölteknek.

Hárman közülük megszerezték az állást, a negyediket pedig a miniszter közbenjárására szintén alkalmazták, bár nem érte el a megfelelő pontszámot; utóbbi személy eddig 33 782 fizetést vett fel – állítja a DNA.

Kapcsolódók

Kimaradt?