banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A kommunista börtönök mártírjai emlékeztek - Şoşoacă megint kikelt magából

A törvényhozók egyperces néma csenddel adóztak a képviselőház és a szenátus keddi együttes ülésén a kommunista börtönök mártírjai emlékének. Ezt megelőzően Diana Şoşoacă szenátor újabb hisztérikus beszédet tartott, a román nép és az ország érdekeinek elárulásával vádolta meg a törvényhozókat.
A parlament két háza kedden ünnepi ülést tartott a Románia és Izrael közötti barátság és szolidaritás napja alkalmából. Az ülés végén Alfred Simonis, a képviselőház ügyvivő elnöke közölte, hogy a 2017/127-es törvény értelmében május 14-e a kommunista börtönökben elhunyt mártírok előtti tiszteletadás napja is, ezért azt javasolja, hogy egyperces néma csenddel emlékezzenek meg róluk - számolt be az Agerpres..

Diana Sososca: A judeo-bolsevikok több mint 800 ezer románt öltek meg a kommunista börtönökben Fotó: Agerpres

Ezt megelőzően Diana Şoşoacă szenátor a román nép és az ország érdekeinek elárulásával vádolta meg a törvényhozókat. „Miközben mi több mint 400 ezer zsidót mentettünk meg a második világháborúban, a judeo-bolsevikok több mint 800 ezer románt öltek meg a kommunista börtönökben. Hogyan lehetséges, hogy önök, a román parlament tagjai elárulják a román népet és hazánk érdekeit? Ki látott még ilyesmit?” - méltatlankodott Şoşoacă.

A szenátor sérelmezte, hogy miközben a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja alkalmából több fontos romániai intézményre kitűzik az izraeli zászlót, Izraelben az év egyetlen napján sem kerül ki az intézményekre a román nemzeti lobogó. Kifogásolta azt is, hogy a romániai iskolákban kötelező tantárgy a zsidók történelme, de az izraeli diákokat nem oktatják Románia történelmére. Felszólalása végén Şoşoacă értetlenségét fejezte ki, amiért a Románia és Izrael közötti szolidaritás és barátság napja egybeesik a kommunista börtönök mártírjainak emléknapjával. „Szégyellje magát a román parlament!” - zárta beszédét a szenátor. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?