Ott is lenni meg nem is – Így ülésezik a képviselőház az ülésszak végéig

Az ülésszak végéig a képviselőház vegyes rendszerben, részben online formában ülésezik - döntötte el hétfőn a képviselőház házbizottsága.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezetője, Gabriel Andronache az Agerpresnek elmondta, hogy az üléseket ezentúl a koronavírus-járvány idején alkalmazott módon tartják meg. Azaz a teremben csak az ülésvezető és a két titkár fizikai jelenléte kötelező, és a teremben lévő képviselők kártyával, az ülés online résztvevői pedig a Különleges Távközlési Szolgálattól kapott táblagéppel adják le a szavazatukat.

A politikus a döntést azzal indokolta, hogy a sarkalatos törvények elfogadásához szükség van a képviselők minél nagyobb arányú jelenlétére, fizikai vagy online formában. Emlékeztetett arra, hogy a házszabály szerint a szavazatok online is leadhatók, írja az Agerpres hírügynökség.

Június 9-én európai parlamenti és helyhatósági választásokat tartanak. Több képviselő is bejelentette, hogy indul a választásokon, és ezzel egyidőben a választási kampányok is zajlanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?