banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Túlmegy minden határon: hullazsákkal üzent a kormányfőnek a botrányhős szenátornő

A bizalmatlansági indítvány keddi vitáján újabb botrányt keltett a szélsőséges megnyilvánulásairól hírhedté vált Diana Șoșoacă független szenátor: egy hullazsákkal jelent meg a parlamentben, és azt Florin Cîțu miniszterelnök elé dobta. Az excentrikus törvényhozót kivezették a teremből.

Diana Șoșoacă újabb botrányt okozott | Fotó: AgerpresA decemberi parlamenti választásokon a nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) jelöltlistájáról bejutott, de a viselkedése miatt a pártja által is vállalhatatlanná lett Diana Șoșoacă a keddi parlamenti vitán azt mondta Ludovic Orbannak, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a képviselőház elnökének, hogy „két-három perc alatt megszabadítja” Florin Cîțu miniszterelnöktől, majd elővett egy hullazsákot, és azt a kormányfő elé dobta.

Orban kikérte magának ezt a viselkedést, és felszólította az AUR-ból kizárt szenátort, hogy tanúsítson tiszteletet a törvényhozással szemben, majd felszólította a parlament kvesztorait, hogy vezessék ki az ülésteremből Șoșoacă-t. Persze, ez sem ment könnyen, a szenátor ugyanis dulakodni kezdett a rendfenntartókkal.

Șoșoacă többek között arról is hírhedt, hogy erőszakkal akart bemenni a szenátus fegyelmi bizottságának egyik korábbi ülésére, amelyen épp a botrányos megnyilvánulásai miatt ellene hozott szankciókról tárgyaltak, s mivel nem engedték be, képes volt csendőröket hívni az 112-es egységes segélyhívó számon.

Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) által a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt egyébként az AUR is megszavazta, de így sem kapott elég szavazatot a kezdeményezés, tehát a kormány maradt a helyén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?